Úvodní stránka > Nezařazené > Nemám rád trolly

Nemám rád trolly

Troll_Face„Troll je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který zasílá provokativní, hanlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům, jejichž hlavním smyslem je vyprovokovat ostatní uživatele k vytoužené emotivní odezvě nebo jinak narušit normální věcnou diskusi.“

zdroj

 Trollové mi vadí. Tak nějak mě jednoduše serou. Takový troll nedávno navštívil diskuzi pod jedním článkem tohoto blogu. Diskuzi naleznete zde. (Po nastavení manuálního zpracování jsou již jeho příspěvky příslušně označeny).

Trolling začíná přibližně od příspěvku #12 kde troll uvádí jakási data u kterých neuvádí zdroje. Respektive uvádí jako jeden ze zdrojů jakousi, použiji ctrl+c, ctrl+v, „cia světová banka“ což příliš důvěryhodnosti nepřidává. Pokud tedy nejste příznivcem konspiračních teorií a nemáte právě v oblibě tu, že CIA ovládá Světovou banku 🙂

Dále v návaznosti na tuto perlu v příspěvku #14 troll tvrdí, že mi poskytuje fakta (zřejmě od oné banky řízené zpravodajskou službou) a požaduje po mě datum článku ze kterého jsem citoval.

Využil jsem jeden starší článek. Zveřejnil jsem ho na tomto blogu 14. června loňského roku a šlo o článek přebraný. Jako takový je, stejně jako ostatní přebrané články, opatřen upozorněním na to, že nejde o můj původní článek a je ozdrojován. Jednoduše tak jediným kliknutím zjistíte kdy byl napsán článek původní a pokud jde, jako v tomto případě, o překlad, na zdrojové stránce naleznete i odkaz na původní článek, kde si lehce dohledáte datum vydání. Jde o postup, který může lehce pochopit i dítě. Ostatně jsem si to pro pokus vyzkoušel na synovci. Pochopil to. Je mu 11 let.

Troll to nepochopil.

Několikanásobné opakování mého vysvětlení, které ve vláknu diskuze nalezne také každý, je ukázkou toho, jak jsem se nachytal. Moje chyba a poučení pro příště.

Odkaz na diskuzi dávám z prostého důvodu. Aby si každý mohl udělat obrázek o tom, jak je takový troll otravný. A jak jsem udělal chybu, když jsem se mu snažil vysvětlit to, co vysvětlení nepotřebovalo. Přiznávám, nachytal jsem se. Myslel jsem si nejprve, že nechápe psaný text a obecné zvyklosti odkazování a ozdrojování případných podkladů.

Krutě jsem se mýlil.

Diskutující Troll cek se chtěl pouze hádat a provokovat.

Tento krátký příspěvek uvádím proto, aby bylo jasné, že nebráním přístupu do diskuze ani odlišným názorům.

Troll se pak, v již označeném diskuzním příspěvku, pokouší tvrdit, že dokázal, že čtenářem manipuluji a nebo že snad provádím cenzuru. Jeho slovy jde prý o „Typické totalitní chování liberála.“

Troll zapomíná, že totalitní chování a cenzura je projevem levičáků, mezi které on zcela jistě patří. Nevím zda z poblouznění a nebo přesvědčení a ani mě to nezajímá.

Každý může vidět a posoudit, zda jsem někomu upřel právo na vyjádření názoru. Zveřejnil jsem i jeho lži o cenzuře, byť označené. A i pokud bych je nezveřejnil, tak troll ve své pomatené socialistické hlavě zapomíná na jednu důležitou věc. Na tu, na kterou, pokud se tedy netýká přímo jejich majetku či něčeho podobného, socialisté zapomínají vždy. Na to, že tento blog není veřejným prostorem či nějakým obecním majetkem.

Prostor tohoto blogu je v současné chvíli pod mojí správou a proto podmínky stanovuji výlučně já. Ne nějaký troll. Já. Přirozeně v souladu s podmínkami majitele příslušného prostoru. A jen já rozhodnu, co se zveřejní a co ne. Již v minulosti jsem prohlásil, že cenzuru neuznávám a aplikovat jí nehodlám.

A historie diskuzí pod články na tomto i původním blogu Od věci… mi dává za pravdu.

Ale pokud jde o trolly, s těmi naložím vždy stejně.

Doplnění (10:50 hod)

Je zajímavé sledovat trolla, kterak vyčkává na svou možnost. Tento článek byl zveřejněn zhruba v 10:35 hodin. Odhaduji jen orientačně, podle náhledu na Facebook, kde je první den zobrazována doba, před kterou byl automaticky vložen odkaz na článek. (Redakční systém v administraci říká, že to bylo v 10:33, tak se moc nepletu).

Čekající troll dokázal reagovat dalším trolím příspěvkem v odkázané diskuzi již v 10:37, kde mě označuje za protivníka dehonestující totalitní zrůdu. Sice mě něco takového, jako je onen troll, nemůže urazit, ale je vidět, že čekal a čekal aby mohl dále pokoušet. Nejspíš ho socialistický stát štědře platí a má dost času…

 

  1. cek
    04. října 2013 (10.42)

    Pozor – komentář trolla!
    Lžete, začal jste mě napadat, jak si každý v diskusi může zjistit. A není pravda, že jste necenzuroval. Zase lžete, na den jste zastavil zveřejnění mých odpovědí a pak je přidal s dehonestační úpravou. Asi jako by komunista publikoval Havla s výkriky zrádce a zaprodanec. Vaše totalitní chování vás prozrazuje.

    A co se týká Wikipedie, tak dokazujete svou nevzdělanost. Wiki je pouze zprostředkovatelem zdrojů a každý inteligentní člověk v tom odkaze viděl ozdrojované údaje CIA, Světové banky etc. Je legrační, že vy co mluvíte o klikání v nějakém článku najednou jste nebyl schopen kliknout v jiném a zjistit si ozdrojování. To je jen další důkaz, že vám nešlo o diskusi, ale o dehonestaci názorového oponenta. A nyní totalitní mozku mažte upravujte, pravdu každý vidí. Můžete o svém lhaní či nepochopení Wikipedie napsat i další článek.

  2. 04. října 2013 (13.42)

    Proč se nechávám opět vyprovokovat? Ne to není vyprovokování. Jen názorná ukázka toho, jak si troll nedává pokoj.

    Soudný čtenář rozezná kdo provokoval a kdo lže. Lži jsou ostatně i ve výše uvedeném tollím příspěvku.

    • – Prý cenzuruji. ale trollí příspěvek je zveřejněn.
    • – Prý prozrazuji svojí nevzdělanost. Všimněte si posloupnosti vlákna diskuze, kdy až poskytl nějaký odkaz. Nevzdělanost dokázána sice je, ale trollova.
    • – Prý dehonestuji jeho příspěvky. No obávám se, že jsou dehonestovány jím samým.

    A pravdu prý každý vidí. To je pravda. Proto jsem ony trollí příspěvky pustil a nemazal. Aby je každý viděl. Ukazuje to jediné. Troll je skutečně hlupák. Hlupák, který nedokáže reagovat na nic a jen si mele svou. Ale vzhledem k tomu, že je to asi tak jediné, co troll v životě dokáže dosáhnout, nechme mu tu radost. Vždyť sami vidíte to číhání na nový příspěvek a to vztekání se, když ho někdo klepne přes prstíky.

  3. cek
    04. října 2013 (18.53)

    Pozor – komentář trolla!
    A zase lžete svým čtenářům, stejně jako když jste starý žádným dohledatelným zdrojem ozdrojovaný článek vydával za aktuální informace.
    Teď zase naprosto jasnou cenzuru, kdy příspěvky nejdříve zablokujete a upravíte vydáváte za svobodu. Jste stejně svobodný jako byli komunističtí politruci, ti také nevhodné informace upravovali, aby čtenář nemohl použít vlastní rozum, ale měl vždy od nějakého Kojzara jako vy předem výklad.
    Ale pravda je jasná, každý vidí, jak lžete a každý vidí, jak jste naprosto nepochopil princip sekundárních zdrojů. Hlupáka jste ze sebe udělal dokonalého. A je velmi zábavné, jak se už druhý den točíte jen kolem napadání mé osoby. Věcné připomínky k vašim lžím, jasné údaje, které dokazují vaši manipulaci s žebříčky a hospodářstvím ignorujete. Vyžíváte se jen v agresi. No ale to je u zbabělých lhářů vašeho typu normální.

    Nechme všichni toho hysterika, ať mi zase ocenzuruje příspěvek, jak všichni vidíte, je to jen zbabělý totalitní mozek, který lže i v tom, že mu jde o svobodu. Jeho vzteklost ho prozrazuje nejlépe a chápu, že vy všichni z něj máte stejně jako já skvělou srandu. Byl obnažen v celé své ulhané nahotě.

  4. 04. října 2013 (22.24)

    Troll je tak nechutný lhář, že moje tolerance končí. Pro ulhaného demagoga zde místo není.

    Myslel jsem, že ho nechám a jen označím jeho příspěvky. To končí. Definitivně tak systém přenese jeho kydy do složky SPAM, kam po právu patří.

    Proč? Je to jednoduché. Nesnáším lháře. Vím, že v případě trolla cek jde nejspíš o duševně nemocného člověka, ale to mi v tuto chvíli nevadí.

    Tvrdí, že jsem někde něco vydával za aktuální. Každý lehce dohledá, že tomu tak nebylo. Trollí lež!

    Tvrdí, že jeho „příspěvky“ upravuji. Další trollí lež!

    Pokud mě duševní troska cek nazývá hysterikem, nevadí mi to. Není to typ diskutéra, který by mě nějak zajímal. To, že ve vztahu k mé osobě produkuje lži mi ale vadí. Tak se může chovat na uzavřeném oddělení nějaké léčebny kam patří. U mě na návštěvě ne.

    A proto definitivně končí.

  1. No trackbacks yet.

Napsat komentář