Úvodní stránka > Z domova > My hoši, co spolu mluvíme

My hoši, co spolu mluvíme

kulickyA co dyby jste si zkusili představit dvě party kluků. Neříkejte, že to nedokážete. Při vašem vzdělání.

Tak tyhlencty dvě partičky spolu hrají kuličky. A taky je mění. To víte, kuličky jsou tadlencta, komodita. Někdo vyhraje, někdo vymění a všechno je „ou-kej.“

Jenže vobě tyhle partičky mají šéfy. To sou kluci který chodějí vo třídu vejš. Mají větší sílu a tak jsou něco jako kápove.

No a muže se stát, že se tyhlencty kápove pohádaj. Je celkem fuk proč. Prostě se na sebe naštvou. Z minula vědí, že když by si dali do nosu tak asi ani jeden nevyhraje a kluci v jejich partách by si z nich možná i dělali prdel a přestali by je poslouchat.
Tak řeknou. „Vod teď se nebudete kamarádit s klukama z druhý party. A nebudete s nima hrát kuličky. A ani měnit, jinak dostanete do nosu a vpadnete z party. A budete totálně v hajzlu.

No, nepomuže to nikomu. Kluci z jedný i z druhý party přijdou o hru. A ani kuličky si nevymění. Žádný nový, kerý by jim kámoši záviděli. K nasrání.

Hlavní je ale, že kápove si zvednou sebevědomí. Nic jinýho a nikdo jinej z toho nic mít nebude.

***

Pokud hovoříme o hospodářských sankcích, a je úplně jedno zda jde o hospodářské sankce západu vůči Rusku a nebo naopak, hovoříme vlastně o tomtéž, co je popsáno nad hvězdičkami. O totálně kontraproduktivních aktech, které vůbec nikomu nepomohou.

Chcete-li bojkotovat ruské výrobky – nekupujte je. A totéž platí pro obyčejného rusa – chce-li bojkotovat například potraviny z EU tak si je nemusí kupovat. Ale nařizovat?

Ministr zemědělství apeluje na lidi, aby kupovali tuzemské potraviny. No, já osobně jsem to vyřešil sklenkou dobrého ruského sektu. (Tím nemíním Rossijskoje Igristoje vyrobené u nás z ukrajinského vína)

Možná by měli skutečně politici jít před továrny, které díky sankcím budou propouštět, jak navrhl místopředseda svobodných Tomáš Pajonk.

Ani já nevím na čí straně je vina. Nejsem jasnovidec a nebo fanatický a nemyslící přívrženec ani jedné strany. Jednoduše nevím, nebyl jsem tam.

Co ale vím zcela přesně – výsledek truc-sankcí nebude pozitivní ani pro jednu stranu. A konec konců to znáte.
Když se dva perou…

***

Kluci co spolu mluví ale nakonec udělali to co ty silný kluci nečekali. Začli mluvit s těma druhejma. A měnili a hráli dál. Protože ty druhý kuličky jsou taky fajn. A možná i lepší.

No, nebyli to poserove.

  1. Jana M
    11. srpna 2014 (0.24)

    Díky že ses vrátil k původnímu směru blogu. Ale ne že se vykašleš i na tepání dalšího bordelu jako ted ty 3 dny. 🙂

    • 11. srpna 2014 (10.35)

      Určitě nepřestanu. A to, co jsem slíbil u minulého článku možná vyjde již dnes v noci.
      A pokud ano, tak tam bude takové překvapení…

  1. No trackbacks yet.

Napsat komentář