Úvodní stránka > Z domova > Pomáhat a chránit? Ale prdlajs…

Pomáhat a chránit? Ale prdlajs…

sirenPokud se někdo ze čtenářů domnívá, že k nadpisu článku nepatří dodatek – prdlajs, myslím, že nežije v ČR.

Policie dnes a denně předvádí, že nic jí není více vzdáleno, než prázdné heslo, obšlehlé z amerických policejních vozů.

Dnes jsme se mohli dočíst, že ředitel dopravní policie Lerch

Navrhuje trestat řidiče na místě, aby byli méně zatěžováni úředníci a odpadly obstrukce, jimiž se viníci chtějí vyhnout trestu. … Chtěl by také, aby policie mohla řidiči na místě odebrat technický průkaz a plánuje povinné reflexní prvky pro chodce.

zdroj

Vážně, to je názor jednoho z policejních plukovníků. Ve slušné společnosti by takový člověk měl okamžitě skončit nejen ve funkci, ale v jakékoli ozbrojené složce obecně.

Nechápu, jak si vůbec někdo dovoluje tvrdit, že oprávněné právo na posouzení toho, zda domnělý přestupek je skutečně přestupkem je obstrukcí. Vzhledem k tomu, že dnes a denně nám právě dopravní policisté poměrně dobře předvádí, jak si dopravní předpisy upravují podle svého a nebo je ani sami neznají, že jsou přímo finančně motivování k výběru pokut a že neváhají, viz nedávný případ na dálnici D1, vzít si jako rukojmí majetek a zdraví nezúčastněných občanů, měl by právě plukovník Lerch raději mlčet.

On si navíc dovoluje suplovat funkci zákonodárce a navrhovat změny.

Změny zajisté kuriózní.

Opravdu se domníváte, že pokud narazíte na dopravního policistu, který bude, čirou náhodou, znát dopravní předpisy, že bude, vzhledem k finanční i jiné závislosti na vybraných pokutách, objektivní? Já tedy ne. Z vlastní zkušenosti vím, že rychlost 70 km/hod v obci dopraváci automaticky považují za přestupek a přitom tomu tak není. Ono to neví dost lidí a s tím právě policista počítá. Ve správním řízení však může být posouzeno vše, co je potřebné. Ve skutečnosti nejde o odstranění tzv. obstrukcí a ani o menší zatížení nic nedělajících darmožroutů úředníků. Jde jen o prachy z pokut.

A co si pak máme myslet o reflexních vestách?

Bavme se, za jakých podmínek by to zákon požadoval – jestli v obci, nebo mimo obec, či všude. Můžeme najít kompromis,“ uvedl Lerch.

Od kdy policajt navrhuje znění zákona? I když takové nařízení je vpravdě hodné policajta.

Lerch si evidentně neuvědomuje, že pokud bude jím řízená policejní složka fungovat tak, jak funguje a bude sloužit jen k tomu, aby šikanovala řidiče, budou podobné nápady vždy znamenat jen jedno.

Potvrzení pravidla, že slušný člověk se s policajtem nebaví.

  1. 23. dubna 2013 (2.44)

    Inu má dojemnou péči , aby úředníci nebyli „přepracovaní“ a zbyl jim čas na „důležitější“ věci . A takových jednoduchých fízlů je tam mnoho .

  1. No trackbacks yet.

Napsat komentář